Plantendag 2020

Op de plantendag, georganiseerd door het Plattelandscentrum Meetjesland, worden liefhebbers van planten samengebracht op het mooie domein van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo. Planten worden verkocht of onderling verruild, workshops zijn er voor groot en klein, in de bakoven wordt brood gebakken, een tentoonstelling rond bijen opent,… Door de unieke vrijwilligerswerking is ook de cafetaria bemand en zijn er steeds hoeve- en streekproducten te drinken en te knabbelen.

Maar de plantendag is geen plantendag zonder standhouders. Voelt u zich aangesproken door één of meerdere van onderstaande omschrijvingen? Lees dan zeker verder en schrijf u in voor onze plantendag.

  • U bent een hobbykweker van zaden, moestuinplanten, kruiden en/of kamerplanten

U bent van het type dat steeds te veel plantjes voorzaait, vrienden en familie voorziet van plantjes en dan nog met een steek in het hart de plantjes ‘die het niet gehaald hebben’ op de composthoop gooit. Zaden kopen, daar doet u niet aan mee, want u oogst en selecteert uw zaad van het vorige jaar. Zijn het geen moestuinplantjes of zaden, die uw hart sneller doen kloppen, dan wel stekjes van kamerplanten of heerlijke bekende en minder bekende kruiden en bloemen.

Het lijkt u wel iets om deze zaden en plantjes met zorg te bewaren of te verpotten en u vindt het aangenaam om met andere liefhebbers kennis en/of plantjes en/of zaden te kunnen verruilen of verkopen op een marktje.

Indien u nu bevestigend knikt. Ga dan door naar ‘Praktisch’.

Toch nog niet overtuigd? Lees dan verder.

  • U bent een maker, uitvinder en natuurlijk liefhebber van planten

U maakt graag, al dan niet professioneel, zaken die met planten te maken hebben. Bijvoorbeeld de keramieken cache-pots, plantenhangers in macramé, groeipapier, ijs met bloemensmaak,… Daarnaast kent u graag de kopers van uw producten en bent u steeds op zoek naar gezellige plekjes om uw met liefde gemaakte producten te verkopen.

Klopt dit? Ga dan door naar ‘Praktisch’.

Indien dit het ook niet is, lees dan verder.

  • U beschikt over heel wat kennis die in de ruime zin linkt met planten

U vertegenwoordigt een organisatie die plantenbelangen (of vb. de insecten die afhankelijk zijn van die planten) behartigt? U heeft kennis die u graag deelt met kinderen of volwassenen in de vorm van demonstraties of workshops?

Indien ja, ga dan door naar ‘Praktisch’.

Indien nee? Stuur deze brief dan door naar eventueel geïnteresseerde deelnemers aan onze plantendag. Schrijf daarnaast met stip de plantendag in uw agenda en kom ons bezoeken. En neem dus ook een kijkje bij ‘Praktisch’.

Praktisch

Datum: zondag 10 mei 2020 (moederdag)

Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve, Bus 1 te Eeklo

Tijdstip: Van 11u tot 17u

Laden en lossen: kan via de dreef en gebeurt tussen 9u en 10u en 17u en 18u.

Inschrijven: via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be of 09 327 04 47

  • Vermeld wat uw specialiteit is of wensen zijn.
  • De Huysmanhoeve voorziet stoelen en tafels (180cm x 75cm). Vermeld bij de inschrijving hoeveel u er nodig heeft. Heeft u elektriciteit of water nodig? Laat het eveneens weten, dan voorzien wij dit ook.
  • Er wordt geen standgeld gevraagd.

Terug naar boven