©️ Isa DS Photography

ONZE ATELIERS

Onze atelierwerking brengt mensen samen rond een bepaalde stiel of ambacht. In open ateliers komen zij op geregelde tijdstippen bijeen om er samen te werken. 

Wie is welkom? Mensen die zich voor een atelier willen engageren en samen met de andere atelierleden verder willen werken aan een lerend netwerk dat kennis bewaart en verder uitbouwt. De ateliers kunnen niet geboekt worden door groepen voor workshops

De atelierleden

  • Leren van elkaar: Er is geen juf of meester, iedereen is elkaars leermeester (peer-to-peer).
  • Inspireren: Hoe groot of klein je inbreng is, vanuit jouw inzicht, drive of kennis kan je anderen inspireren. Op die manier word jij ook geïnspireerd. Bovendien wordt er af en toe een professional binnen het vakgebied uitgenodigd naar een atelier.
  • Experimenteren: Het proces is minstens even belangrijk dan het product. Probeer, test uit, ga bij andere ateliers ten rade en doe aan kruisbestuiving.
  • Delen kennis: Verrijk elkaar met je kennis. Ook buiten de atelieruren wordt kennis gedeeld binnen educatie, evenementen, demonstraties, publicaties en andere communicatievormen van het Plattelandscentrum op de Huysmanhoeve.

Momenteel zijn er 6 stielen/ambachten waarrond een atelier bestaat:

Heb je zin om deel te nemen aan een atelier? Of ben jij passioneel met een ambacht bezig en zou je graag een atelier starten op de Huysmanhoeve? Stuur dan een bericht naar huysmanhoeve@plattelandscentrum.be

Terug naar boven