ONZE ATELIERS

Onze atelierwerking brengt mensen samen die over een interesse, kennis, vaardigheid, competentie of kunde beschikken binnen een bepaalde stiel of ambacht. In open ateliers komen zij op geregelde tijdstippen bijeen om er samen te werken. 

De atelierleden

  • Leren van elkaar: Er is geen juf of meester, iedereen is elkaars leermeester (peer-to-peer).
  • Inspireren: Hoe groot of klein je inbreng is, vanuit jouw inzicht, drive of kennis kan je anderen inspireren. Op die manier word jij ook geïnspireerd. Bovendien wordt er af en toe een professional binnen het vakgebied uitgenodigd naar een atelier.
  • Experimenteren: Het proces is minstens even belangrijk dan het product. Probeer, test uit, ga bij andere ateliers ten rade en doe aan kruisbestuiving.
  • Delen kennis: Verrijk elkaar met je kennis. Ook buiten de atelieruren wordt kennis gedeeld binnen educatie, evenementen, demonstraties, publicaties en andere communicatievormen van het Plattelandscentrum op de Huysmanhoeve.

Op die manier ontstaat er een steeds groeiend, lerend netwerk dat kennis bewaart en in stand houdt.

Momenteel zijn er 6 stielen/ambachten waar rond een atelier bestaat:

Heb je zin om deel te nemen aan een atelier? Of ben jij passioneel met een ambacht bezig en zou je graag een atelier starten op de Huysmanhoeve?
Stuur dan een bericht naar huysmanhoeve@plattelandscentrum.be

Terug naar boven