Wat te zien

Boomgaard

De hoogstamboomgaard van de hoeve staat vol lekkere oude fruitrassen. Het fruit wordt jaarlijks geperst tot sap dat te verkrijgen is in de cafetaria.

Kruidentuin

In de vroegere voederputten  is een kruidentuin aangelegd. Deze wordt volledig onderhouden door vrijwilligers. De kruiden zijn gesorteerd op hun toepassingen: in de keuken, de geneeskunde en non-food toepassingen (geur en kleur). De oogst wordt deels verwerkt door de coöperatie Aarde-nd-werk uit Oostwinkel.

Moestuin

In de ecologische moestuin vind je veel vergeten groenten en oude rassen terug. De vrijwilligers werken met een teeltplan waarbij de gewassen jaarlijks wisselen. De oogst gebruiken we in workshops en ons educatief aanbod. Het logboek van de moestuin vind je terug via de facebookgroep van de moestuin.

Neem een kijkje op onze facebookpagina

Wal

De Huysmanhoeve is volledig omwald. Wandel de gedichtenroute rond de wal en trap onderweg de verhalen over de Huysmanhoeve tot leven op de audio-trappaal.

Poortgebouw

Ooit het statussymbool van het ‘Groot Goed’ waarlangs je het erf binnenkwam. Nu is de poort samen met het 17e eeuwse woonhuis beschermd als monument. Op dit moment wordt het Poortgebouw grondig gerestaureerd.

Binnenerf

Het binnenplein vormt samen met de dreef, de omwalling, dienstgebouwen en boomgaard een geklasseerd dorpsgezicht.

Terug naar boven