1115 euro voor Dienst Oncologie AZ Alma dankzij Magnumflessen Augustijn Grand Cru en Meetjesland Cafés

1115 euro. Zoveel geld mogen we samen met de Meetjesland Cafés schenken aan de Dienst Oncologie van AZ Alma in Eeklo. Die som voor het goede doel werd ingezameld met de verkoop van magnumflessen Augustijn Grand Cru van 1,5 liter, met de steun van Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde. Die flessen waren sinds vorige herfst te koop en waren voorzien van een uniek etiket over de Herbakker-legende van illustrator Lukas Verstraete.  Elke fles kostte 19,50 euro. Per verkochte fles wordt 1 euro afgestaan voor het goede doel. Met 1115 verkochte flessen betekent dit een opbrengst van 1115 euro voor AZ Alma in Eeklo.

Huiselijke sfeer creëren in AZ Alma

Dokter Muriel Thienpont lichtte toe waarvoor het geld gebruikt zal worden. “De bedoeling is om de oncolounge van het AZ Alma verder op te smukken. Naast medische zorg verlenen aan kankerpatiënten willen we het de mensen op onze afdeling zo aangenaam mogelijk maken. De oncolounge is de meest huiselijke ruimte van onze afdeling. Patiënten kunnen er tijd doorbrengen met hun kindjes of een familiefeestje geven bij een verjaardag. De ruimte wordt ook gebruikt om nog eens samen met vrienden of familie te zijn vlak voor een overlijden.” De oncolounge heeft een gezellige zithoek, een speelhoekje voor kinderen en zelfs een verzorgingssalon.

“Voorts willen we verder investeren in  verzorgingsproducten voor de patiënten die bijwerkingen ervaren van chemo, zoals mondproblemen of huidproblemen. Sommige mensen krijgen tijdens de chemo pijn aan tenen en vingertoppen. Voor hen willen we ijsschoenen en ijshandschoenen aankopen om die pijn te verzachten. We bieden daarnaast haarstukjes of mutsen aan voor mensen die die zelf niet kunnen betalen. En we hebben de onco-dagboekjes vernieuwd: dat zijn individuele dagboeken waarin de patiënt niet alleen een overzicht krijgt van wat hij of zij toegediend krijgt, maar ook persoonlijke nota’s kan toevoegen.”

Grote samenwerking

De magnumflessen zijn het gevolg van een unieke samenwerking tussen Meetjesland Cafés, Toerisme Meetjesland, Plattelandscentrum Meetjesland en Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde. Samen zochten ze naar een originele manier om de Meetjesland Cafés en de streek in de kijker te zetten. De Meetjesland Cafés zijn een cluster van acht cafés die zich engageren als toeristisch infopunt voor de streek. 

De 8 Meetjesland Cafés

  • De Ramblas (Eeklo)
  • Het Vermaek (Sleidinge)
  • De Kasteeldreef (Lovendegem)
  • Polderzicht (Sint-Jan-in-Eremo)
  • ’t Dorpshart (Watervliet)
  • ’t Durp (Waarschoot)
  • De Hippoliet (Kaprijke)
  • De Phonograaf (Assenede)
Terug naar boven