Terug naar lopende projecten

De Verbinders

01.01.2018 t/m 31.12.2020 | Meetjesland

Ben je inwoner van Sint-Margriete? Geef dan nu je mening over je dorp. 

Samen met de verbinders wil het Plattelandscentrum de dorpsbewoners met elkaar verbinden. Hoe? Dat kan jij zelf bepalen. Vul de vragenlijst in en werk zo mee aan een leuke toekomst in je dorp. Invullen kan tot en met 9 augustus.

Start hier, het duurt slechts 10 minuutjes. 

De Verbinders

Met het project ‘De Verbinders’ gaat het Plattelandscentrum aan de slag met de dorpsbewoners uit het Meetjesland.

Wij merken namelijk dat, hoewel het zeer aangenaam wonen is op het Meetjeslandse platteland, er toch heel wat uitdagingen ontstaan rond mobiliteit, basisvoorzieningen, dienstverlening naar kwetsbare groepen toe, sociale contacten,…. Met dit project willen wij bekijken hoe een lokale gemeenschap zelf voor een nog zorgzamere omgeving kan zorgen, waar de bewoners bij elkaar terecht kunnen voor kleine zorgvragen en contacten maar waar er ook een platform is voor bewoners met een idee en goesting om iets te realiseren. Een dorp of wijk dat echt van de bewoners is en dat zij mee kunnen vormgeven.

Het project wordt gelanceerd in 3 wijken of dorpen in het Meetjesland. Namelijk in : Balgerhoeke (Eeklo),  Bassevelde (Assenede) en Sint-Margriete (Sint-Laureins).

In elk pilootdorp wordt een groep van een 5 tot 10-tal Verbinders gevormd, lokale bewoners die op vrijwillige basis zich willen inzetten voor hun dorp of wijk. Samen met hen werken wij een project op maat uit en voorzien wij hen van heel wat tools en methodes zodat de groep ook na het project kan blijven voortbestaan.

Concreet zullen de Verbinders zich enerzijds concentreren op het het oprichten van een burentool zodat de buurtbewoners gemakkelijk bij elkaar terecht kunnen voor kleine hulpvragen en anderzijds op het opstarten van microprojecten waar men voor enkele dorp specifieke uitdagingen creatieve oplossingen gaat bedenken vanuit de talenten en mogelijkheden van de bewoners zelf.  

Leader Meetjesland 'Sociaal Makelaars verbinden'

Terug naar boven