Individueel Aanbod

Algemeen

Verbouwingswerken ! Het Provinciaal Streekcentrum  Huysmanhoeve is een site die voortdurend in ontwikkeling is. In november 2018 werd gestart met stabiliteitswerken aan het poortgebouw terwijl de paardenstal een opfrisbeurt kreeg. In het najaar 2019, startten grote renovatiewerken aan zowel de koestal, waar momenteel het regionaal erfgoeddepot is ondergebracht, als aan de grote schuur achteraan de site.  De geplande werken duren ten minstens 2 jaar. Dit betekent dat een deel van het terrein tijdelijk een bouwwerf zal zijn. Het Plattelandscentrum zal er voor zorgen dat de impact van deze verbouwingswerken zo minimaal mogelijk blijft. Gedurende twee jaar zal de koestal en het erfgoeddepot niet toegankelijk zijn. De koestal zal haar huidige functie als tentoonstellingsruimte behouden, daarnaast zullen ook klaslokalen en educatieve ruimtes voorzien worden. In de grote schuur zal de nieuwe en grotere cafetaria ondergebracht worden. Samen met een team van architecten werd bekeken hoe het unieke karakter van deze gebouwen kon bewaard blijven.

Tentoonstellingen: De hoeve huisvest verschillende tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Check de agenda voor meer info. 

Streekbar: Café met een ruim aanbod aan streekproducten, gezelschapsspelen en een zonnig terras. De bediening is volledig in handen van onze vrijwilligers.

Krulbolbaan: Volksspel dat vrij te gebruiken is.

WAND-eling: Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Trek je stapschoenen aan en ontdek de WAND-eling aan de WAND. Van hieruit vertrek je voor een wandeling in de buurt van 6,5km. Nadien kan je in onze cafetaria terecht voor een drankje en een hapje. Meer informatie kan je ook steeds in onze cafetaria vragen. 

Toeristisch infokantoor: In het woonhuis kan je informatie over de streek en routes verkrijgen en is er een winkeltje met souvenirs en streekproducten.

Boerengolf: speel met het gezin of een groep vrienden dit leuke en actieve spel. Je legt een parcours af doorheen de site, waarbij je 10 holes moet afwerken. Spelen kost €5 per persoon, inclusief drankje achteraf.

Kinderaanbod

In de eerste plaats biedt de hoeve ruimte om vrij te spelen en op ontdekking te gaan. Kinderen kunnen er verstoppertje spelen, kampen bouwen, voetballen…. Daarnaast kunnen ze zich uitleven in de modderkeuken, het bomenparcours en in de wilgentent op de evenementenweide. 

We hebben verschoningsmogelijkheden, een speelkoffer, kinderstoelen en een kinderspeelhoekje in de streekbar.

Vertrekpunt naar Meetjesland

De Huysmanhoeve is centraal gelegen in het Meetjesland en vormt het ideale vertrekpunt om het Meetjesland verder te verkennen. Het krekengebied in het Noorden, de Meetjeslandse bossengordel en het toeristisch traject langs de Lieve zijn snel te bereiken. In het toeristische infokantoor kan je hierover meer informatie en diverse routes krijgen. 

Terug naar boven