Vlieg is terug op de Huysmanhoeve. Dankzij allerlei opdrachten kom je stap voor stap te weten waar Vlieg zijn schat verborgen heeft. Het thema dit jaar is 'Hoor je wat ik hoor?'.
De tweede laatavondopening van het Streekcafé dit seizoen staat in het teken van een wondermooie film over samenleven in harmonie met de natuur.
Een nieuw event is in de maak. We verhuizen onze festiviteiten naar de terreinen buiten de hoeve. Midden in het veld.
Vorm een ploegje van 4 of 5 mensen en neem deel aan deze algemene kennisquiz. Nu al een tip: op de hoogte zijn van enkele weetjes over het Meetjesland en de Huysmanhoeve kan extra punten opleveren.
Tijdens het toeristische seizoen zorgen de Huysbakkers voor heerlijke bakgeuren op de hoeve. Kom kijken hoe ze ambachtelijk te werk gaan in de houtgestookte oven. Zelf brood kopen? Bestel dan vooraf.
Kinderen tussen 6 en 12 jaar die niet bang zijn van kleine kriebelbeestjes maken kennis met de insectenwereld.
Kom kijken naar het resultaat van de re-enactement over de Tweede Wereldoorlog in Eeklo. Met het verzamelde materiaal is een knappe expo opgesteld.
Geheel in het thema van ‘Erfgoed en Architectuur’ bezoek je de Koestal die in de jaren vijftig zijn tijd ver vooruit was. Je krijgt er een vracht aan verhalen bovenop.
Te veel fruit uit eigen tuin? Breng je oogst (minimum 75 kilo appels, peren, kleinfruit) naar de Mobiele Fruitpers die één dag op de hoeve staat. Je gaat naar huis met dozen fruitsap van 5 liter die je lang kan bewaren.
We sluiten het seizoen af met een groot feest. Voor kinderen is er een gratis pompoenrace. Intussen kunnen de volwassenen proeven van wat ons team maakt met de groenten van ons plukveld. Ruik je de heerlijke verse pizza en soep al?
Onderhoud je grasland op aloude wijze en leer omgaan met een zeis.
Voor het winteruur intreedt, nemen we samen afscheid van het licht.
Voedsel Anders pakt een maand lang uit met inspirerende films over voedsel. Een van de films is te zien op de Huysmanhoeve.
Genoeg van de stapels wegwerpmesjes en een branderige huid? Leg je dan toe op de kunst van het klassieke scheren