Vier boeiende tentoonstellingen op de Huysmanhoeve in 2023

Op de Huysmanhoeve hebben we altijd oog voor kunst, geschiedenis en erfgoed. Als deze drie elkaar raken en we er een boeiende tentoonstelling kunnen rond organiseren, laten we die kans niet liggen. Deze vier tentoonstellingen organiseren we dit jaar: 

2 april - 14 mei: Expo Bourgondiërs in het Meetjesland

Beeldhouwer Joris Vroye uit Eeklo heeft houten replica’s gemaakt van de albasten beeldjes die je onderaan het praalgraf van Jan zonder Vrees in Dijon vindt. Kom ze gratis bewonderen. Voorts tonen we je hoe onze streek veranderd is in de loop der eeuwen en zeker ten tijde van de Bourgondiërs. We tonen onder meer een historische kaart van Pieter Pourbus uit 1561 die het landschap toont net na de Bourgondische periode.

26 april - 30 september Expo VVV Eeklo -  Biggenmarkt Eeklo

Ontdek hoe het er vroeger aan toe ging op de biggenmarkt in Eeklo. De VVV heeft een schat aan beeldmateriaal en schetst de sfeer en de verhalen van toen in het oude woonhuis van de Huysmanhoeve, boven de toeristische dienst.

28 mei - 9 juli: Expo Dierentekeningen Astrid Vandendael

Tijdens het evenement 'Huysmanhoeve Kraait - Meetjeslandse Dierendag' vertellen bezoekers hun bijzonder dierenverhaal aan Astrid Vandendael. De tekeningen die ze daarvan maakt, stelt ze enkele weken samen met andere illustraties tentoon. Je leest er ook de verhalen die bij de tekeningen horen.

6 augustus -  17 september: Expo keramiek Stefan Raemdonck

Keramiekkunstenaar Stefaan Raemdonck gebruikt graag oude vormen en technieken uit de brons- of ijzertijd. Ze zijn een historische erfenis en een bron van inspiratie. Stefaan gaat met plezier zelf klei zoeken, draait ijverig mooie vormen op een trapschuif en bakt ze af in een kuilvuur. Hij creëert vooral bolle vormen met spiralen, graan- en kookpotten of drinkbekers. De kleuren komen van ijzer. De Kelten zijn helemaal terug.

Terug naar boven