Huysmanhoeve beperkt toegankelijk door heraanleg terreinen

De komende maanden is slechts een deel van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve toegankelijk. Een groot deel van de buitenterreinen wordt heraangelegd. Ook de toegangsweg via het historische Poortgebouw gaat voor lange tijd dicht.

Wat gebeurt er?

De werken starten op 20 februari en zijn normaal in de zomer afgerond. Vooral het binnenplein krijgt een nieuwe look en wordt volledig werfzone. Ook de restauratie van het 13de eeuwse Poortgebouw zou in het voorjaar starten. Die werken zullen ongeveer een jaar duren, waardoor de toegangsweg via het Poortgebouw tot volgend jaar afgesloten wordt.

Hoe ons bereiken? 

Zoals gezegd kan je niet meer onder het Poortgebouw door.

  • Alleen wandelaars mogen de toegangsweg tot het Poortgebouw nog nemen. Ook zij mogen niet onder het Poortgebouw door. Ze kunnen linksom het domein rondstappen tot het vernieuwde Streekcafé in de gerenoveerde Schuur achteraan het domein.
  • Auto's, vrachtwagens en fietsers gebruiken de tweede toegangsweg helemaal rechts van het domein. Daar is voldoende parkeerplaats, ook voor mensen met een handicap. Er is ook een fietsenstalling. De parking is dicht bij het nieuwe Streekcafé.
  • In het vernieuwde Streekcafé zal je zoals vroeger terecht kunnen voor lekkere streekdrankjes, -hapjes, taartjes en ijsjes. De oude cafetaria is niet meer bereikbaar.
  • De burelen van Toerisme Meetjesland en Plattelandscentrum Meetjesland blijven gewoon open. Zij zijn bereikbaar via het bruggetje aan de moestuin.
  • In de lente en zomer van 2023 plannen we zoals vanouds een heleboel fijne publieksevents. Die kunnen niet op het binnenplein plaatsvinden, we verhuizen hiervoor naar een van de pleinen buiten de omwalling. 

Kijk uit naar de extra bewegwijzering gedurende de werken om makkelijk je weg te vinden. (zie B op het grondplan hieronder)

Terug naar boven