Goeste, Lekker Meetjeslands neemt deel aan Week van de Korte Keten

Tijdens de Week van de Korte Keten van 13 tot 21 mei valt er ook een en ander in het Meetjesland te beleven. 'Goeste', het label dat al het lekkers uit het Meetjesland verzamelt, schakelt een versnelling hoger om de korte keten bekender te maken. 

Actieve website en promocampagne

Goeste wil meer naambekendheid als label. Daarom worden in de loop van de Week van de Korte Keten allerlei handige voorwerpen verdeeld onder de handelaars. Handdoeken, draagtassen, visitekaartjes en uithangborden met het Goeste-label erop. Ga langs bij een van de handelaars van korte keten en scoor je eigen draagtas of handdoek. 

Goeste wil daarnaast een actieve website bieden voor alles wat met korte keten in het Meetjesland te maken heeft: producten, producenten én events. Neem alvast een kijkje op www.goeste-meetjesland.be

Ambassadeurs

Er zijn ambassadeurs opgeleid door projectpartner Landelijke Gilden. Mensen uit het Meetjesland met verschillende achtergronden maar allemaal met interesse in korte keten hebben een cursus van verschillende avonden gevolgd waarbij ze op de hoogte gebracht zijn van hoe korte keten precies werkt. Intussen hebben heel wat van die ambassadeurs zich geëngageerd om hun liefde voor producten uit het Meetjesland uit te dragen en opportuniteiten te zoeken om de korte keten nog beter te doen draaien. Deze ambassadeurs in opleiding engageren zich om tijdens de week van de Korte Keten enkele activiteiten te organiseren (zie verder)

Inspirerende activiteiten

Zondag 14 mei: Fietstocht Rondje Korte Keten Lievegem

Een fietstocht van 39 kilometer leidt je langs 15 korte keten bedrijven in Lievegem. Start en stop in Beke-kerk, Oude Staatsbaan 78 in Lievegem.  Inschrijven kan van 13 tot 15 u. De eerste 200 deelnemende gezinnen krijgen een goodiebag op het einde van de tocht. Deelname is gratis.

Deze activiteit past in de opleiding tot ambassadeur van de korte keten, georganiseerd door Landelijke Gilden en wordt gesubsidieerd in het kader van het Leader-project ‘Korte keten Meetjesland, dichtbij’ van het Plattelandscentrum Meetjesland.

Woensdag 17 mei 2023: Kookles met Meetjeslandse hoeve- en streekproducten

Tineke Demeulemeester van “De keuken van Tine” uit Lembeke toont aan een 8-tal mensen hoe je het Meetjesland in je menu kunt verwerken. Om 19 uur geeft ze een demo aan geïnteresseerde bloggers, journalisten, hobbykoks. Wil je een van de begeerde 8 plaatsjes? Stuur dan een mail naar eddy.matthys.dezutter@landelijkegilden.be  

Zondag 21 mei 2023: Wandeling Korte Keten in Ertvelde

Enkele ambassadeurs in opleiding organiseren in Ertvelde een wandeling van 4 kilometer langs enkele korte keten producenten. Onderweg wordt hier en daar iets te proeven aangeboden.  Deelnemen aan deze wandeling is gratis. Maak kennis met de producten van Bakker Bart Bekaert, de Luncherie, slagerij Johan en Inge, de Stenen Molen en Brouwerij Van Steenberge. 

Starten kan van 13 tot 15u in Brouwerij Van Steenberge, Lindenlaan 25 in Ertvelde. 

Dinsdag 23 mei: Staten-Generaal in Eeklo

Het slotevent van het Leader-project ‘Korte Keten Meetjesland Kortbij’. Mensen uit de korte keten komen samen om te praten over opportuniteiten in hun sector. Er zijn enkele inspirerende sprekers uitgenodigd. Bovendien is er een B2B-markt waarbij een 20-tal lokale standhouders hun producten promoten bij lokale ondernemers en overheden. (niet voor particulieren) De markt loopt van 16 tot 19 uur. Wie de markt graag bezoekt, vragen we vooraf een seintje te geven op info@goeste-meetjesland.be. De Staten-Generaal start aansluitend op de B2B-markt. Adres: Zaal Peignage, Nijverheidskaai 7, 9900 Eeklo

Terug naar boven