Gezocht ‘Meetjeslandse Ruimtekapers’

COMEET & het Plattelandscentrum Meetjesland voeren samen het Leaderproject ‘Ruimte voor Verbinding’ uit: een project waarin we via gedeeld gebruik van onderbenutte en leegstaande ruimtes op zoek gaan naar antwoorden op noden van zowel bewoners, ondernemers, creatievelingen, verenigingen…Dit door letterlijk ruimte te geven aan hun ideeën en vragen.

We voorzien heel wat verschillende acties binnen dit project, gaande van de tijdelijke uitbating van panden tot het uittesten van een deelplatform voor de verhuur van restruimte i.s.m. Samenwerk cvba. Meer info: www.plattelandscentrum.be/project/ruimte-voor-verbinding.

Naast dit alles willen we ook een Meetjesland netwerk oprichten van ‘Ruimtekapers’: organisaties of private personen uit het Meetjesland die op een creatieve wijze een locatie uitbaten voor socioculturele doeleinden.

Met dit netwerk willen we de mogelijkheid bieden om ervaringen uit te wisselen rond creatief ruimtegebruik, om te leren van elkaar en van andere organisaties door middel van inspiratielezingen & bezoeken.

Samen met jullie gaan we op zoek naar de thema’s waarrond we in een 4-tal bijeenkomsten zullen werken zodat we mee antwoorden kunnen bieden op de uitdagingen die creatief ruimtegebruik met zich meebrengen. We bieden ook de kans om voorstellen te formuleren naar het beleid toe om een vruchtbaar kader te creëren voor creatief & gedeeld ruimtegebruik. Uiteraard komt ook het project ‘Ruimte voor verbinding’ aan bod en stellen we jullie het platform voor ruimtedelen voor die we willen lanceren in het Meetjesland.

Heel graag tot gauw!

HOE & WAT

Wie?
Ruimtekapers: organisaties & private personen die op creatieve wijze een locatie uitbaten voor socioculturele doeleinden.

Wat?
Een lerend netwerk waar er ervaringen uitgewisseld worden om zo van elkaar maar ook van externe sprekers en inspiratiebezoeken te leren.

Er zijn een 4-tal bijeenkomsten voorzien vanuit het project. 

Wanneer & waar?
De eerste bijeenkomst is voorzien op dinsdag 30 november 2021 van 19u30 tot 21u30 in de cafetaria van de Huysmanhoeve (Bus 1 – Eeklo). De data en locaties van de overige halfjaarlijkse bijeenkomsten worden in overleg vastgelegd. 

Programma eerste bijeenkomst?

  • Voorstelling project ‘Ruimte voor Verbinding’
  • Inspiratie ‘Nucleo Gent’
  • Speeddate: leer de andere Meetjeslandse Ruimtekapers kennen
  • Vraag: Op welke thema’s willen jullie graag dieper ingaan tijdens de volgende sessies.

Neem je graag deel aan het netwerk? Schrijf je dan in via deze link.

Of neem contact op met Veerle Van Buggenhout (COMEET) via louise.vermeersch@comeet.be of Katlijn Vanhulle (Plattelandscentrum) via katlijn.vanhulle@plattelandscentrum.be

Terug naar boven