Annulatie: Vollemaanlezing: Botersmokkel - smokkelen in de na-oorlogse periode

Vrijdag 05 juni 2020

Verrijk je kennis en kunde tijdens de vollemaanlezingen, een veelzijdige reeks lezingen en activiteiten georganiseerd door het Plattelandscentrum Meetjesland vzw en de Landelijke Gilden. De vollemaanlezingen 2020 belichten en verbinden de thema’s erfgoed, smaak, landbouw, natuur en platteland.

Kort na de tweede wereldoorlog was het grensgebied met Nederland het terrein van vele smokkelaars, die naast boter nog heel wat andere zaken over de grens brachten.  Wat aanvankelijk een lokale strijd was tussen plaatselijke smokkelaars en douaniers, groeide uit tot een grotere strijd, waarbij zelfs mensenlevens vielen. Meetjeslandse gids Eddy Matthys organiseert al jaren een dropping rond het thema, maar nu wordt op basis van deze dropping een lezing gebracht.

Datum: Vrijdag 05 juni 2020 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo

Prijs: 5 euro, inclusief drankje
Praktische informatie:

20uur

Schrijf je vooraf in via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be of 09 327 04 47. De reservatie is definitief na betaling van 5€ per persoon op BE17 7379 9999 9921. Vergeet je naam en de vollemaanlezingen waarvoor je inschrijft niet te vermelden. In de toegangsprijs zit een drankje inbegrepen.

Terug naar boven