Individueel Aanbod

Algemeen

Verbouwingswerken ! Het Provinciaal Streekcentrum  Huysmanhoeve is een site die voortdurend in ontwikkeling is. In november 2018 werd gestart met stabiliteitswerken aan het poortgebouw terwijl de paardenstal een opfrisbeurt kreeg. In het najaar 2019, startten grote renovatiewerken aan zowel de koestal, waar momenteel het regionaal erfgoeddepot is ondergebracht, als aan de grote schuur achteraan de site.  De geplande werken duren ten minstens 2 jaar. Dit betekent dat een deel van het terrein tijdelijk een bouwwerf zal zijn. Het Plattelandscentrum zal er voor zorgen dat de impact van deze verbouwingswerken zo minimaal mogelijk blijft. Gedurende twee jaar zal de koestal en het erfgoeddepot niet toegankelijk zijn. De koestal zal haar huidige functie als tentoonstellingsruimte behouden, daarnaast zullen ook klaslokalen en educatieve ruimtes voorzien worden. In de grote schuur zal de nieuwe en grotere cafetaria ondergebracht worden. Samen met een team van architecten werd bekeken hoe het unieke karakter van deze gebouwen kon bewaard blijven.

Tentoonstellingen: De hoeve huisvest verschillende tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Check de agenda voor meer info. 

Streekbar: Café met een ruim aanbod aan streekproducten, gezelschapsspelen en een zonnig terras. De bediening is volledig in handen van onze vrijwilligers.

Krulbolbaan: Volksspel dat vrij te gebruiken is.

Huysmanhoeve wandelroute: Verken alle intieme hoekjes en kantjes van deze plek via een route van 2 km over het domein. Ontdek onze moestuin, bessen- en kruidentuin, demoweide, boomgaard… en laat de infotafels, filmpjes en poëziepanelen ons verhaal vertellen. 

Toeristisch infokantoor: In het woonhuis kan je informatie over de streek en routes verkrijgen en is er een winkeltje met souvenirs en streekproducten.

Boerengolf: speel met het gezin of een groep vrienden dit leuke en actieve spel. Je legt een parcours af doorheen de site, waarbij je 10 holes moet afwerken. Spelen kost €5 per persoon, inclusief drankje achteraf.

Kinderaanbod

In de eerste plaats biedt de hoeve ruimte om vrij te spelen en op ontdekking te gaan. Kinderen kunnen er verstoppertje spelen, kampen bouwen, voetballen…. Daarnaast kunnen ze zich uitleven in de modderkeuken, het bomenparcours en in de wilgentent op de evenementenweide. 

We hebben verschoningsmogelijkheden, een speelkoffer, kinderstoelen en een kinderspeelhoekje in de streekbar.

Vertrekpunt naar Meetjesland

De Huysmanhoeve is centraal gelegen in het Meetjesland en vormt het ideale vertrekpunt om het Meetjesland verder te verkennen. Het krekengebied in het Noorden, de Meetjeslandse bossengordel en het toeristisch traject langs de Lieve zijn snel te bereiken. In het toeristische infokantoor kan je hierover meer informatie en diverse routes krijgen. 

Met de fiets: De Huysmanhoeve is Velopunt van Viva Velo. Er staan permanent vier fietsen ter beschikking voor verhuur. Daarnaast is er ook een fietsenstalling, oplaadpunten voor elektrische fietsen, een fietspomp en een bandenplakset beschikbaar.

Een fiets huren kan voor 10 euro per dag (tijdens het seizoen van woensdag tot zondag, van 11u tot 17u). Vraag ernaar bij het toeristisch infokantoor. Groepen (vanaf 4 personen) dienen op voorhand te reserveren via www.vivavelo.be. Viva Velo is een project van De Kringwinkel Meetjesland vzw.

Terug naar boven