Tentoonstelling wolatelier en Kant-Act

Zondag 31 maart 2019 - zondag 02 juni 2019

In het voorjaar loopt er een tentoonstelling van het wolatelier en Kant-Act. Het wolatelier is een open ambachtenatelier voor iedereen die een passie heeft voor wol. Kant-Act is een vereniging van dames die hedendaagse kant ontwerpen en realiseren. Wat beide groepen gemeen hebben, is dat ze van oude handwerktechnieken vertrekken, maar deze inzetten voor niet-gebruikelijke toepassingen. Kant-Act maakt daarvoor gebruik van hedendaagse materialen. Het wolatelier werkte het afgelopen jaar aan het project 'Oude wol', waarbij de nadruk lag op Meetjeslandse wol, in onbruik geraakte technieken, hedendaagse toepassingen en hergebruik van materialen. Het resultaat van dit project is te bezichtigen op deze tentoonstelling. 

KANT-ACT

KANT-ACT is een vereniging van dames die in Brugge samenkomen om hedendaagse kant te ontwerpen en te realiseren. 'ACT' staat voor ACTiviteiten, ACTueel en ACTief.

KANT-ACT neemt deel aan manifestaties en exposities in binnen- en buitenland en verrast telkens door een frisse en vernieuwende kijk op kant. Er wordt delicate kant gerealiseerd naar eigen ontwerp, vlakke en ruimtelijke objecten, orginieel qua vormgeving, materie en presentatie. Licht en schaduw onderstrepen de subtiele transparantie van de kant.

KANT-ACT is niet gebonden aan een kantorganisatie hoewel de meeste dames een opleiding kregen aan het Brugse Kantcentrum en er vaak actief waren of zijn als docent. 

KANT-ACT toont kloskant en naaldkant in een nieuwe vormgeving, met traditionele basistechnieken, Brugge en zijn kanttraditie waardig. 

Leden KANT-ACT:

Gisele Altruye (Lembeke)

Yolande Beeckman (Aalst)

Marie-Anne Claeys-Baekeland (Brugge)

Lena Deceuninck (Hooglede)

Ria Demeyere (Avelgem)

Agnes Estur - Carpentier (Beveren - Waas)

Geneviève Leplat (Brugge)

Sophie Poppe (Zele)

Hilde Vrijsen (Schoten)

Marie-Louise Vehent (Zele)

o.l.v. Martine Bruggeman (Brugge)

Wolatelier

Meer info over het wolatelier vind je hier

Datum: Zondag 31 maart 2019 - zondag 02 juni 2019 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo

Prijs: Gratis
Praktische informatie:

Dagelijks te bezoeken tussen 11u tot 18u (behalve op maandag en dinsdag) op de achterzolder van het woonhuis

Terug naar boven